Ingredienser:
250 g tortellini med spinat og ricotta
100 g blandede svampe, Karl-Johan, Kejserhat, markchampignon, østershatte
100 g spinat - skyllet
1 stort fed hvidløg - skåret i grove stykker
Parmesan efter behov
2 spsk Nerobio trøffelsalsa af sorte trøffel
eller mere afhængig af hvor kraftigt et trøffelprodukt du har
1 dl fløde
Fremgangsmåde:
Skyl/børst svampene rene og skær eller riv dem (østershatte) i mundrette stykker.
Sæt en gryde vand med 3-4 liter vand til at koge
Opvarm 3-4 spsk god ikke raffineret olivenolie på en dyb pande. Jeg bruger coupage fra Deortegas, som jeg selv forhandler.
Tilsæt hvidløg og svampe og sauter ved høj varme et par minutter under let omrøring
Tilsæt spinat, skru ned for varmen
Rør i retten så den ikke brænder på.
Når vandet koger hældes de friske tortellini i vandet, tilsæt salt og lad det koge 4-5 minutter
Rør lidt i pastaen undervejs
Pas samtidig dine svampe, hvor spinaten nu næsten er forvundet. tilsæt evt. mere spinat
Tilsæt fløde og lad det simre et par minutter, mens du hælder vandet fra pastaen.
Tilsæt 2 spsk trøffelpasta/salsa og rør rundt. Smag til med salt og peber og evt. lidt revet øko-citronskal.
Hæld tortellinien i panden og bland retten.
Slut af med at rive parmesan med en kartoffelskræller henover retten og server.
Arbejdstid: 30 minutter.
Vi drak Handcraft Chardonnay (coop.dk) til.
En grüner Veltliner eller en sauvignon blanc er også glimrende,
alternativt en kølig let rødvin, måske fra beaujolais eller Loire, bare for at prøve noget andet.
Tips: Bruger du friske trøfler river du nogle gram henover retten til sidst i stedet.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.