Nytårsaften stod på dyreyg.
Opskriften er til 8 personer.
Ingredienser:
1800 g dyreryg
800 g blandede svampe - østerhatte, karl Johan, Morkler eller en blanding.
2 skalotteløg
Lidt portvin
vildtfond.
1/2 l Piskefløde
salt og peber
4-6 Blommer skåret i både
Et par skefulde honning
lidt Balsamico
1-1,5 kg. Kartofler.
Om morgenen skar jeg filetterne fra ryggen og fjernede alle sener. Se video på youtube, der meget fint illustrerer hvordan det skal gøres.
Mørbraden var skåret fra og kunne blot lægges i marinaden.
Jeg blandede et par dl olivenolie (coupage fra Deortegas) med friskkværnede korianderfrø, peber og lidt enebær. Filet og mørbrad lægges i marinaden og på køl.
Blommerne skæres i både og koges nogle minutter med honning og tilsættes lidt balsamico. Sættes på køl.
Blommerne kan også laves flere dage i forvejen - det bliver de kun bedre af.
Hvis du har friske svampe sauteres de i smør med et enkelt fed hvidløg til at give lidt smag. tilsættes også lidt hakket skalotteløg og lad det hele simre.
I en gryde varmes vildtfond og tilsættes evt. vand. Blandingen hældes ved svampene og simrer lidt. Derefter tilsættes en spsk portvin, salt og peber og med piskefløde.
Kartoflerne tilberedes efter ønske - enten som almindelig kogte kartofler, hasselback kartofler eller evt. kartoffelmedaljoner - se [link indsættes]
Dyrefiletten og mørbrøden brunes 2-3 minutter på hver side. Filetterne lægges derefter i ovnfast fad og steges ca. 10 minutter i ovnen ved 200 grader. Hviler derefter i stanniol i 10-15 minutter, mens sauce varmes og færdiggøres - kødsaft tilsættes saucen.
Mørbraden skal blot hvile og ikke i ovnen.
Ved servering skæres filetten i tynde skiver og serveres med kartofler, blommesauté og svampesauce. Som jægerens søn sagde: "Jeg har aldrig fået så mør en dyreryg." - Mission accomplished.
Vi drak en Barolo fra 2006 og en Brunello de Moncalcino fra 2009 til.
En filet var rigeligt til 4 mennesker så til denne opskrift kan I sagtens være 8.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.