Slow cooking
Denne bolognesesauce lavede jeg første gang for 35 år siden og den har altid været min favorit. Lav den en stille søndag, hvor den kan få lov at stå og simre og lav en ekstra stor portion, som fryses ned i f. eks. 500 g bakker til brug for en hurtig lækker pastamiddag til hele familien eller børnene, når de voksne skal en tur i byen, eller til en lasagne, hvor du så kun mangler bechamelsaucen.
Tilberedningstid: ca. 1,5-2 timer. Saucen må gerne simre lidt længere.
Ingredienser:
75-100g pasta per person
2 spsk olivenolie
90 g smør
2-4 hakkede løg afhængig af størrelse
300 g bacon skåret i små firkanter
1 kg hakket oksekød med fedtprocent efter ønske, gerne medium fedtprocent
4 meget store blegselleri stænger eller 8 små skåret fint
200-400 g groft revne gulerødder
4 fed hvidløg, groft hakket
1 spsk mel
2 dåser hakkede tomater, 800-900 g i alt.
1 stor dåse koncentreret tomatpure
3 dl rødvin
3 dl oksebouillon - mere hvis du kun vil bruge sovsen til lasagne
1 spsk oregano
1 tsk revet muskatnød
salt og peber
Server med pasta, hakket persille (gerne bredbladet) og revet parmesanost
I opskriften er brugt Fusili Lunghi Bucati, som kan erstattes med fettucine eller linguine. Køb en pasta, der er broncetrukket. Den er lidt dyrere end de helt billige udgaver, men smager bedre og holder bedre på saucen.
Fremgangsmåde:
Varm olie i en tykbundet gryde eller dyb stor pande.
Tilsæt løg, blegselleri og bacon - steg i 5 minutter under omrøring 1-2 gange.
Rør hakket hvidløg og hakket kød i og brun på alle sider under omrøring. Varmen reduceres og retten koges 10 minutter - omrør af og til for at undgå at det brænder på og for at sikre en jævn tilberedning.
Skru op til medium varme, bland tomatpure og mel i og kog 1-2 minutter. Rør hakkede tomater, bouillon og rødvin i og rør til retten igen koger.
Krydder saucen med oregano, muskatnød, salt og peber.</p>
Låg på og kog minimum 45 minutter under svagere varme - rør løbende i gryden.
Kog din pasta al dente i en stor gryde kogende saltet vand, evt. tilsat lidt olivenolie.
Prøv dette: Hæld vandet fra, smør i gryden og vend pastaen i det smeltede smør
Bland kødsauce og pasta og server med persille og parmesan
God fornøjelse.
Marianne K
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.