Makrel til foråret
Til 4 personer
Ingredienser:
2 Friske hele makreller (købes renset)
500 g små kartofler
ca. 200 g pancetta el. en pakke bacon i skiver.
1 Flaske sapuri tomatsauce
ca. 2 tsk Fiske fond fra Oscar (pulver)
2 lime
1 glas syltede perleløg
2 tsk Mirin eller risvinseddike
En pakke Mizuna el. frisee salat
1 bundt radiser
1 pakke cherry tomater
Skovsyre
Deortegas hojiblanca olivenolie
Salt
Peber
Til saucen:
Bruges pancetta, sapuri, lime, syltelagen fra perleløgene, og mirin.
Til salaten:
Mizuna, lime, radiser, perleløg, cherry tomater, skovsyre, olivenolie, salt, peber
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Sæt kartofler til at koge, sørg for en god håndfuld salt i vandet.
3. Skær pancetta i små tern, steg indtil de er sprøde/gyldenbrune. Læg derefter pancettaen fra panden til side, men behold fedtet.
4. Kom tomatsaucen i panden med baconfedtet og kom 3 spsk syltelage, 2 tsk fiskefond, 1 lime og 2 tsk. mirin i saucen.
6. Skær løg, radiser og chery tomater op. Kom derefter halvdelen af tomaterne i saucen, den skal ikke buldre men simre.
7. Mens saucen simre, varmes panden op med stegeolie indtil det ryger, derefter steges fisken hurtigt af, ikke mere end 1 min. Når du vender fisken kom smør på panden og sluk for varmen. Lad den stå i et minut og kom den derefter i ovnen i 8-10 min.
8. Kom pancettaen i din tomat sauce, smag til med salt og peber og sæt tilside ved lav varme.
9. Mens din fisk er i ovnen kan du forbedre din salat, kom radiserne, perleløg og cherry tomaterne sammen med mizuna. Vend det sammen med olivenolie, salt, peber og lime saft.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.