Pandestegte kammuslinger med gulerod mm
Ingredienser:
4-6 kammuslinger
1-2 gulerødder afhængig af størrelse
1 lille æble
1/2 - 1 usprøjtet citron
1/2-1 peberfrugt
1/2 dl hvidvin - resten serveres til retten
1/2 dl god olivenolie - gerne ekstra jomfru olie
Evt. et skvæt fish sauce
salt og peber
smør/olie til stegning
1. Klargør grøntsager
Skræl guleroden, medmindre den er økologisk og med fin ren skræl.
Skær gulerod, æbler og peberfrugt i tynde strimler - evt. på et mandolinjern
Riv citronskal med den grove side af rivejernet.
2. Steg kammuslingerne
Krydr kammuslingerne med salt og peber.
Kom en stor klat smør på panden og lad det bruse af - det må ikke branke.
Læg de hele kammuslinger på panden og lad dem stege ved relativ høj varme 1-2 minutter.
Vend dem og steg 1-2 minutter mere. Smørret og kammuslingerne skal være brune, men smørret skal ikke være branket.
Vend evt. kammuslingerne et par gange til de har en let karamelliseret overflade. Tag dem af panden og dæk dem med folie.
3. Sauter grøntsagerne
Hvis din stegesky er fin gyldentbrun så hæld olivenolie på og genbrug panden. Alternativt - skyld panden og hæld olivenolie på en ren pande.
Kom grøntsagerne på panden og sauter dem i olie/smørblandingen et par minutter - jo kortere tid jo mere sprøde grøntsager.
Tilsæt hvidvin og rør rundt
Tilsæt med det samme salt og peber
Smag til med fish sauce og lidt citronsaft
Hvis det bliver for syrligt så tilsæt evt en tsk sukker - men husk at kammuslingerne er søde så de skal have noget modspil.
4. Anret
På 2 lune tallerkener placeres en bund af de sauterede grøntsager.
Skær kammuslingerne i skiver og placer dem i en vifte ovenpå.
Drys lidt revet rå citronskal og evt. lidt revet parmesan eller grønt ovenpå.
Server.
5. Vinforslag
Tysk Riesling med god syre og fedme og nogle år på bagen.
Grauburgunder
Fra Frankrig - hvid eller rosé fra Provence - pas dog på de ikke er for tørre, Sablet fra Rhone,
Champagne - så vælg en blanc-de-blanc IKKE en brut eller ekstra brut
ALTERNATIVE GRØNTSAGER
Vi bruger hvad vi har i køleskabet, f. eks.
Spinat - hvidløg - parmesan - løg
Grønkål - rødkål - rødbede - honning - citron - valnødder
Mandler - fetaost - peberfrugt - gulerod - citron
Hvis grøntsagerne er søde så tilsæt syre i form af vin, balsamique eller citron
Hvis grøntsagerne er syrlige så tilsæt sødme fra honning eller ahornsirup
Undgå de stærkest smagende grøntsager - så kan du slet ikke smage de lækre kammuslinger
#fastfood #kammuslinger #hvidvin #tømkøleskabet #forret #gourmetmad
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.