Det er efterår og en af de mest eksklusive råvarer du kan få - nemlig de hvide italienske trøfler - er klar til høst fra oktober til december.
Denne simple pasta hører under kategorien "FAST FOOD", da de ikke tager mere end 15-20 minutter at lave den.
Synes du de hvide trøfler er for dyre - så erstat dem med sorte efterårstrøfler eller evt. sommertrøfler (fra maj til august). Juster mængden af trøffel efter trøflens aroma, de varierer en del i smag afhængig af om det er først eller sidst på sæsonen og hvor friskt høstede de er.
Sommertrøflerne har vi fået i maj, hvor de var helt hvide indeni og med en delikat let smag, mens de i august havde en væsentlig mere gennemtrængende smag.
Til denne ret har vi brugt en tagliatelle. Tagliolini eller vores linguine er også rigtig fine til retten.
Ingredienser: 4 personer
80 g smør
1 knsp friskrevet muskatnød
250 g tørret tagliatelle, kan erstattes med linguine, tagliolini og lignende tynde pastatyper
80-100 g friskrevet parmesan, selvfølgelig kan du bruge færdigrevet, men det smager normalt ikke af helt så meget.
1 lille hvid trøffel, 20-30 g
salt og peber
Evt. kan tilsættes lidt revet citronskal eller et par dråber citronolie, men smag på retten først så du ikke dræber trøffelsmagen.
VEGANSK VARIANT: Udskift de friske trøfler og smørret med en trøffelsalsa lavet på svampe, hvide trøfler og olivenolie.
Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen ved max 600 watt. Pas på det ikke branker, det skal kun smeltes.
Riv muskatnød over, tilsæt salt og peber og ca 2/3 af parmesanosten, rør i blandingen, så osten fordeler sig i smørret.
Kog din pasta i rigeligt, letsaltet vand til al dente. Vores tagliatelle skulle kun koge i 4 minutter.
Lad pastaen dryppe af og hæld den i det varme fad med smør og parmesan blanding - rør hurtigt rundt, så smør og ost fordeler sig på pastaen.
Pynt med resten af parmesanen. Riv trøffel over retten - enten i papirstynde skiver eller med den grove side af et almindeligt rivejern.
Velbekomme.
Vinforslag:
Rødvin: Barbaresco med nogle år på bagen. Evt. Rød bourgogne - beaujolais - marsannay, cote de nuits eller cotes de beaune.
Hvidvin: Fadlaget lidt ældre Chardonnay, Ældre fadlagret Riesling fra Alsace (min sommelier foreslår en ældre årgang før 2008 (oktober 2020).
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.