Disse mandler er en meget nem og lægger snack, som kan stå og simre mens du laver resten af festmiddagen.
Ingredienser:
Mandler - mængde efter behov. Jeg laver normalt 200 g pr. gang medmindre jeg får mange gæster.
Salt
lidt ekstra jomfru olivenolie, her er brugt arbequina fra deortegas.
Tilberedning:
A. På panden
En mellemstor pande opvarmes til middelvarme. Mandlerne hældes på og varmen skrues ned til f. eks. 5 på et komfur med op til 12.
Efter et par minutter drysses fint salt - evt fra kværn og god olivenolie hældes i en en tynd stråle over mandlerne - ca. 1 spsk til 200 g mandler.
Varmen skrues ned til 4 og mandlerne simrer i 10-15 minutter. Panden rystes ind imellem.
Herefter afkøles mandlerne på et stykke fugtsugende papir, f. eks. køkkenrulle.
B. I ovnen
Mandlerne lægges i et lag på en bageplade med bagepapir og drysses med lidt salt. Bages ved 200 grader i 20 minutter.
Smagsvarianter
Afhængig af ønsker til smag kan mandlerne tilsættes tabasco, lakrids, paprika, spidskommen, chili eller en blanding inden tilberedning.
Salt kan erstattes med soja.
Er uimodståelige til champagne, hvidvin eller en cocktail.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.