Historisk har middelhavslandende haft lave forekomster af kroniske sygdomme i skarp kontrast til andre lande. Forskere har fokuseret på kosten som en konkret årsag, specielt den traditionelle middelhavsdiæt, hvor fedt overvejende er kommet fra olivenolie.
Ekstra jomfruolivenolie er primært en monoumættet fedt, hvilket har været anset for at være årsagen til at olien er så sund.
Forskningen i de sidste tyve år har imidlertid fokuseret på de små plantekemikalier, kendt som phenolindholdet af ekstra jomfruolivenolie. Disse phenolforbindelser er små, talrige og vigtige for helbredet. Phenolforbindelserne varierer meget og omfatter flavonoider, lignaner, steroler, phytosteroler og særlige phenoler, der er unikke for ekstra jomfruolivenolie, såsom oleocanthal, hydroxytrosol og oleuropein. Phenolforbindelserne hjælper også med at holde olivenolien stabil og er en indikator for EVOO-kvalitet. Disse komplekse phenolforbindelser er rapporteret at have antioxidantegenskaber baseret på adskillige peer-review undersøgelser. Phenolindholdet i olivenolie varierer afhængigt af klimaforholdene i produktionsområdet, når oliven høstes og hvor moden frugterne er, når de høstes. Olieproduktion og oplagringsmetoder har også indflydelse.
Kilde: deortegas.com - uautoriseret oversættelse
Se også denne danske artikel om emnet: http://www.madforlivet.com/viden-og-forskning/fup-eller-fakta-om-olivenolie/
med henvisninger til flere artikler om samme emmne.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.